Du er med til at bestemme, hvilke e-bøger vi køber – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Du er med til at beste...

25. februar 2010

Du er med til at bestemme, hvilke e-bøger vi køber

KUBIS har indgået en aftale med MD Consult, hvor vi får gratis adgang til deres nye e-bøger indtil d. 1. maj 2010.  Aftalen er et forsøg, hvor vi arbejder med ”brugerdrevet indkøb” – en model hvor vi kun køber de materialer, som brugerne rent faktisk har brug for.

Når biblioteker har købt trykte materialer, har de kun kvalificeret kunne gætte sig til, hvilke bøger og tidsskrifter, lånerne havde brug for. Der resulterer naturligvis i, at der er nogle bøger, der aldrig nogensinde bliver udlånt. I den nye indkøbsmodel kan man finde e-bøger i vores online katalog REX, inden vi har besluttet, om de skal købes. Lånerne får adgang til bøgerne med det samme, og når prøveperioden er udløbet, aftaler vi med leverandøren hvilke bøger vi ønsker at købe, baseret på lånernes forbrug.

Udover at kunne finde bøgerne i REX, kan du se en samlet liste over de e-bøger, vi har på prøve her:

E-bøger fra MD-Consult - adgang for studerende og ansatte ved Københavns Universitet.

E-bøgerne er udviklet til at de også kan bruges på SmartPhones. Hvis du vil vide mere om hvordan systemet fungerer, kan du se en kort videointroduktion, eller blive vejledt af personalet på biblioteket.