Digital Social Science Lab - i Gothersgade 140 – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Digital Social Science...

03. marts 2016

Digital Social Science Lab - i Gothersgade 140

I en tid hvor menneskelig adfærd i højere og højere grad forgår i det digitale domæne, kalder den samfundsvidenskabelige forskning i stigende grad på et samspil mellem den traditionelle akademiske faglighed og moderne informationsvidenskabelige teknologier.

Derfor åbner Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek nu op for det nye Digital Social Science Lab – et moderne studie- og læringsmiljø med fokus på digitale metoder indenfor samfundsvidenskaberne.

Udstyret med kraftfulde iMacs og PC-workstations, 3 projektorer, en stor touchscreen og software til at høste, rense, analysere og visualisere data er laboratoriet toptrimmet til arbejdet med samfundsvidenskabelige data.

Visionen er, at DSSL skal fungere som en fysisk og konceptuel platform og netværkshub for studerende og forskere med interesse for digitale metoder.

Samtidigt er DSSL konstrueret som et dynamisk og æstetisk inspirerende læringsrum, der fremstår som et attraktivt tilbud til undervisere, der ønsker et alternativ til den klassiske forelæsningssituation. DSSL vil således i daglige fungere som åbent studiemiljø, men kan aflukkes i forbindelse med undervisning og events.

Digital Social Science Lab kan besøges i kælderen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, Gothersgade 140.

Følg med i kommende events og initiativer på Facebookgruppen ”Digital Social Science Lab”.

Har du ideer og eller initiativer, som kunne udfolde sig i Digital Social Science Lab? Kontakt os på dsslmail@kb.dk!