E-bøger rykker... sådan da! – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > E-bøger rykker... såda...

12. januar 2010

E-bøger rykker... sådan da!

Hovedkonklusioner i den britiske undersøgelse:

• 65% af de adspurgte studerende og forskere havde brugt e-bøger i deres studier og arbejde. Altså mediet anvendes ofte.

• E-bøger anvendes markant mere til hurtig vidensøgning og overblik end fortløbende læsning.

• E-bøger anvendes oftest mere som supplement end som erstatning for hardcopy-versioner. Mærkant har e-bogens markante fremgang da heller ikke udhulet det britiske salg af den traditionelle lærebog.

• E-bogen kan i høj grad også supplere "kritiske  perioder" hvor efterspørgslen er meget høj og de faste eksemplarer ikke kan følge med.

• E-bogsplatforme er meget forskellige af kvalitet og brugervenlighed. Ofte er der mange restriktioner på ex. print og download, der opleves genererende.

• Biblioteket er hovedindgangen til det voksende marked af e-bøger. Derfor påhviler markedsføringen af ressourcer i høj grad også biblioteket.

Den britiske JISC-komité (Joint Information Systems Committee) har lavet en stor undersøgelse om brugen af e-bøger i det nationale uddannelsessystem. Undersøgelsen er udkommet som en samlet rapport og kan være et studie værd. Også på denne side af Nordsøen.