Har du problemer med adgang til universitetsbibliotekets e-tidsskrifter og e-bøger? – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Har du problemer med a...

27. marts 2015

Via diverse brugerundersøgelser har universitetsbiblioteket modtaget en del kommentarer om problemer vedrørende fjernadgang til e-bøger og e-tidsskrifter. Kommentarerne viser, at mange KU-brugere prøver at få fjernadgang til e-ressourcerne via deres VPN-klient.

Dette er imidlertid IKKE muligt af tekniske grunde, så vi skal lige her ridse op, hvordan ordningen fungerer.

Der er to former for adgang til universitetsbibliotekets e-ressourcer:

1.  Direkte adgang
Hvis du sidder ved din arbejdsplads på KU, har du direkte adgang via din IP-adresse, som bliver automatisk genkendt af ”systemet”.

2.  Fjernadgang
Hvis du arbejder uden for KUs område (f.eks. hjemmefra eller på rejse), kan du kun tilgå e-ressourcerne via Det Kongelige Biblioteks system.

Hvis du ikke ved, hvordan du får adgang på denne måde, kan du læse vejledningen om fjernadgang, eller henvende dig til "Kontakt biblioteket".

Michael Cotta-Schønberg
Universitetsbibliotekaren