Forskningslivets lagkage? – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Forskningslivets lagkage?

21. juli 2010

Forskningslivets lagkage?

En ny rapport fra OCLC, kaldet "A Slice of Research Life – Information Support for Research in the United States", sætter fokus på behovet for forskerservices i USA. Forfatterne er Susan Kroll og Rick Forsman fra OCLCs forskningsafdeling, der har interviewet en mængde forskere på en række amerikanske universiteter.

Undersøgelsen, der er foretaget på tværs af fagområder og stillingsbetegnelser m.m., gik ud på at belyse forskernes behov for hjælp til  fx at finde forskningsfinansiering, at håndtere copyright, data og dokumenter, samt at foretage analyser af tekst- og datafiler, samt flere andre aspekter af forskningslivet.

Kroll & Forsman afslører, at hvor de fleste forskere fx er gode til selv at finde samarbejdspartnere, halter det mere i "afdelingen" for databevaring og digitale forskningsværktøjer: Blandt andet på disse områder har forskningsbibliotekerne en potentiel rolle i forhold til at hjælpe forskerne – der i disse tider oplever et stigende pres, både økonomisk og konkurrencemæssigt.

Rapporten konkluderer, at det forskerne ønsker, er mere tid til forskning – og måden de kan opnå det på – er via let tilgængelige og effektive løsninger på forskningslivets udfordringer.

Webside om rapporten inkl. fuldtekst (pdf-fil).