Publicer dine artikler gratis – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Publicer dine artikler...

07. oktober 2013

Publicer dine artikler gratis

Gold-for-Gold-programmet
Københavns Universitetsbibliotek (KUB) har 23 ”tokens” til en samlet værdi af £36.800, hvilket betyder at alle KU-forskere i 2013 og 2014 har ret til at publicere i RSC’s Gold-tidsskrifter for dette beløb.

RSC Gold for Gold program er en aftale KUB via DEFF har indgået for 2013 – 2016. Ud over adgang til tidsskrifterne giver abonnementet også KUB et antal gratis Open Access tokens eller ”voucher codes”. Det betyder at KU-forskere kan publicere gratis i stedet for at skulle betale £1,600 i ”article publishing fee” i de tidsskrifter, der findes i tidsskriftspakken fra Royal Society of Chemistry.  Se listen.

Det praktiske:
Én voucher svarer til én artikel (communication, full paper, eller review) uanset tidsskrift.

Voucheren kan først benyttes, når artiklen er accepteret. Når din artikel er accepteret til publikation i et af de tidsskrifter på listen, sender du en email til Asger Væring Larsen (avla@kb.dk), og beder om en voucher code. Husk at vedlægge dokumentation for, at artiklen er accepteret. Den tilsendte kode skrives ind i ansøgningsformularen.

Gold-publikationen offentliggøres med det samme og er gratis at læse for alle.
Hvis der er flere forfattere fra forskellige institutioner aftales det indbyrdes mellem dem hvem der skal bestille en token.

Når institutionen har opbrugt sine tokens vil der være en rabat på yderligere publiceringer, fx £1.040 pr. voucher code ved køb af 50.

Enhver kan vælge at publicere grøn OA uden brug af tokens, men det bliver med en embargo på 12 måneder. Det betyder, at artiklen bliver gratis at publicere og læse, men den bliver først tilgængelig på nettet efter 12 måneder.