Representing History Through Data – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Representing History T...

14. december 2016

Representing History Through Data

Gennem efteråret er der afholdt tre datasprint i Den Sorte Diamant med titlen ”Representing History Through Data – A datasprint Series".

I tre sprints har studerende og forskere konkurreret i grupper om at producere de bedste visualiseringer ud fra kort, billeder, folketællinger og toldregistre fra Danmark og det tidligere Dansk Vestindien.

Det sidste sprint blev afholdt i lørdags, og dommerpanelet, Britt Winterheik (ITU), Ditte Laursen (Nationalbiblioteket), Lars Kjær (HUMLAB) og Mette Kia Krabbe Meyer (Nationalebiblioteket) skulle vælge en vinder.

Efter svære overvejelser blev to projekter præmieret:

Christian Schonings projekt ”A Sweet Deal”, der knytter Sundtoldsregisteret Online og billeder fra Dansk Vestindien sammen i en fortælling om sukker, som det centrale element i koloniseringen.

Jens Stein og Silja Vases projekt “Audiosary of Denmark's colonial past” afspiller data fra folketællinger som toner og lys.

Der arbejdes nu på at gøre præsentationerne tilgængelige og på at evaluere erfaringerne fra sprintene.

"Representing History Through Data – A Datasprint Series" var et samarbejde mellem EthosLab (ITU), [HUMlab] på Det Humanistiske Fakultetsbibliotek og Nationalbibliotekets Kort- og Billedsamling.