Advarsel: Falske mails om login oplysninger til REX i omløb – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Advarsel: Falske mails...

06. juni 2016

Advarsel: Falske mails om login oplysninger til REX i omløb

Det Kongelige Bibliotek / Københavns Universitetsbibliotek er pt. udsat for et phising-angreb der er rettet mod brugere af REX.

Angrebet består i en falsk mail der beder brugere af REX om at indtaste deres brugernavn og adgangskode på en webside.

Mailen er skrevet på ganske ubehjælpeligt dansk og indeholder bl.a. følgenden tekst:

Kære bruger,

Denne meddelelse er at informere dig om, at din adgang til dit bibliotek konto snart udløber.

Du bliver nødt til at logge ind på din konto for fortsat at have adgang til bibliotekstjenester.

Slet mailen og åbn under ingen omstændigheder linket der henvises til.

Har du allerede har modtaget mailen og klikket på det medsendte link, er det vigtigt at du hurtigst muligt ændrer din adgangskode:

• Gå ind på REX (https://rex.kb.dk), klik på Log ind og herefter på linket ”Har du glemt din adgangskode?”
  • Indtast dit CPR nummer og den e-mailadresse du er registreret med i REX
  • Du vil nu modtage en mail med vejledning i skift af din adgangskode.

Vi arbejder på at få afværget angrebet hurtigst muligt.

Det Kongelige Bibliotek