Generation Plagiat? – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Generation Plagiat?

27. august 2010

Generation Plagiat?

"Amerikanske studerende plagierer og kopierer mere og mere. Flere forskere betegner generationen som "Generation Plagiat", hvor grænsen mellem egne skrevne ord og kopierede flyder sammen.", skriver Politiken i en artikel den 22. august.

De unge studerende er opvokset med internettets mere flydende regler og sidestiller inddragelsen af andres tekster på linie med download af musik og film. Det er ganske vist oftest ulovligt, men også ganske svært at kontrollere.

I Danmark er plagiering også aktuelt. På hjemmesiden stopplagiat.nu kan du blive klogere på plageriering og fremfor alt hvordan du undgår det.

Hjemmesiden er et samarbejde mellem undervisere og forskningsbibliotekter ved Syddansk, Københavns og Aarhus Universiteter.