Students Only! – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Students Only!

19. februar 2009

Students Only!

En propfyldt Dronningesal, science fiction, teknologi, elektronisk musik og en gratis øl - Det Kongelige Biblioteks kulturnetværk for studerende blev for alvor sparket i gang, da Students Only! afholdt sit første særarrangement Science fiction og virkelighed mandag den 26. januar.

Vi havde fået fingrene i Jakob Stegelmann fra DR's Troldspejlet og kvantegravitationsfysiker og videnskabsjournalist Malene Flagga, der skulle tale om forholdet mellem science fiction-film og virkelighedens teknologi.

Emnet og de to oplægsholdere viste sig at vække bred interesse blandt Københavns studerende. Vi havde på forhånd modtaget et stort antal billetreservationer, men al erfaring viser desværre, at mange siger ja til et gratis arrangement uden faktisk at dukke op. Den frygt viste sig at være helt ubegrundet! De studerende dukkede op i meget stort antal, og så mange kom på døren uden reservation, at vi endte med at måtte afvise ca. 30 studerende. Og det på trods af, at der var opsat en ekstra række sæder  i Dronningesalen, så der i alt var plads til 434.

De to oplægsholdere var yderst veloplagte og publikum meget medlevende. Der blev fremdraget mange eksempler på hvordan science fiction og virkelighedens teknologi har inspireret hinanden - og Malene Flagga gav sit bud på, hvilken science fiction-fremtid vor tids forskning er på vej mod.

Efter to interessante timer i Dronningesalen var der tid til at tænke over fremtidsperspektiver i Diamantens atrium, hvor der - med udsigt til nattehimlen - blev spillet elektronisk musik i Diamantens højtalersystem, mens de studerende nød en øl og snakkede og diskuterede livligt.

Alt i alt kunne vi ikke ønske os nogen bedre premiere på Students Only!-særarrangements-rækken. Næste arrangement kommer til at handle om politik med Clement Kjersgaard og til april afholder Diamantensemblet en eksklusiv Students Only!-koncert.