Angst

Lever vi i et decideret angstsamfund? Skal angst forstås som en sygdom, der skal forebygges og behandles, eller som et grundvilkår, der danner basis for eksistentiel forvandling? Hvordan kan angst forebygges, og kan man trænes til at modstå angst?

Vær med, når Sonja Breinholst, lektor i klinisk psykologi og leder af Center for Angst, og Markus Floris Christensen, ph.d. i nordisk litteratur og forfatter til tre bøger om angst og litteratur, kaster lys over angstens betydning og potentialer i kulturhistorien og det levede liv.

Vi dykker ned i angstbegrebets mange facetter for at undersøge, om angsten har noget at give os, som vi umiddelbart ikke er klar over, at den kan give – om angsten ligefrem kan forstås som en gave, der kan gøre os klogere på os selv og omverdenen?

På scenen

Sonja Breinholst er lektor ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet og forsker i forebyggelse og behandling af angst og depression. Hun bliver interviewet af Markus Floris Christensen, der er ph.d. i nordisk litteratur og forfatter til bøgerne ‘Angstens gave’ og ‘Anxiety in Modern Scandinavian Literature’.

Program

Kl. 17.00 Dørene åbner, og KU er vært ved et glas vin eller vand, som er inkl. i billetprisen.

Kl. 17.30 Samtale (ca. 45 min.) efterfulgt af spørgsmål fra publikum (uden pause).

Kl. 19.00 Universitetsbiblioteket lukker.

Verden forsøgt forklaret er en samtalerække om det, der former vores fælles verden. Ugens gæst bidrager med forskningsbaserede perspektiver på temaer fra den offentlige samtale – det, vi taler om, stemmer om, strides om og samles om. Bliv klogere sammen med nogle af landets førende forskere, når de fra intimscenen i det historiske Københavns Universitetsbibliotek i Fiolstræde giver deres bud på, hvad der er op og ned i aktuelle diskussioner om emner, der betyder noget.

‘Verden forsøgt forklaret’ er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Bemærk!

Vi optager billeder og lyd fra samtalen denne aften til brug i video og podcast, som udgives den følgende uge. Når du deltager, skal du derfor være forberedt på og indforstået med, at du kan indgå i lyd og billeder. Bibliotekets arkitektur og det forhold, at vi optager undervejs, gør, at udsynet fra de opstillede stole vil være af forskellig kvalitet. Der vil fra nogle vinkler være lys fra opsatte lamper.