Flere hjerner, bedre løsninger: Når inklusion giver innovation

Flere hjerner, bedre løsninger

Hvorfor forlader kvinder stadig videnskabelige felter hurtigere end mænd? Hvorfor har neurodivergente studerende en højere risiko for at opleve isolation og udbrændthed? Hvad betyder det for os alle – fra forskning og innovation til hverdagen på arbejdspladsen?

Inklusion er ikke kun et spørgsmål om retfærdighed – det handler om, hvordan vi sikrer, at vores samfund får glæde af den bredest mulige talentmasse. Når vi forstår, hvordan køn og neurodiversitet krydser hinanden, kan vi skabe miljøer, hvor flere kan bidrage og trives.

Professor Pernille Bjørn forsker – med udgangspunkt i det datalogiske felt – i, hvordan vi kan udvikle mere inkluderende strukturer i akademia, forskning og arbejdspladser. Hvordan påvirker normer, IT-systemer og undervisning, hvem der bliver – og hvem der falder fra? Og hvordan kan vi designe digitale løsninger, der ikke bare hjælper dem, der står udenfor, men som gavner os alle? Kort sagt: Hvordan skaber vi et videnssamfund, der ikke taber talenter på gulvet?

På scenen

Pernille Bjørn er professor og viceinstitutleder for forskning ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet. Hun bliver interviewet af Kristian Cedervall Lauta, der er prorektor på Københavns Universitet og professor i retsvidenskab.

Program

Kl. 17.00 Dørene åbner, og KU er vært ved et glas vin eller vand, som er inkl. i billetprisen.
Kl. 17.30 Samtale (ca. 45 min.) efterfulgt af spørgsmål fra publikum (uden pause).
Kl. 19.00 Universitetsbiblioteket lukker.

Verden forsøgt forklaret er en samtalerække om det, der former vores fælles verden. Ugens gæst bidrager med forskningsbaserede perspektiver på temaer fra den offentlige samtale – det, vi taler om, stemmer om, strides om og samles om. Bliv klogere sammen med nogle af landets førende forskere, når de fra intimscenen i det historiske Københavns Universitetsbibliotek i Fiolstræde giver deres bud på, hvad der er op og ned i aktuelle diskussioner om emner, der betyder noget.

‘Verden forsøgt forklaret’ er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Bemærk!

Vi optager billeder og lyd fra samtalen denne aften til brug i video og podcast, som udgives den følgende uge. Når du deltager, skal du derfor være forberedt på og indforstået med, at du kan indgå i lyd og billeder. Bibliotekets arkitektur og det forhold, at vi optager undervejs, gør, at udsynet fra de opstillede stole vil være af forskellig kvalitet. Der vil fra nogle vinkler være lys fra opsatte lamper.