Et nyt værktøj til referencerne – Københavns Universitet

KUB > Nyheder > Et nyt værktøj til ref...

26. februar 2010

Et nyt værktøj til referencerne

Mendeley er både et desktop-program og en web-applikation. Det er udviklet i England og blev lanceret i 2008. Målgruppen er forskere og indtil videre er det gratis.

Mendeley desktop
Referencestyringsværktøjet ”Mendeley desktop” er et program, som man downloader fra Mendeley’s hjemmeside til sin computer. Med programmet kan brugeren oprette og organisere sine publikationer i et bibliotek.

Ved hjælp af en såkaldt ”WEB-importer” importeres meget enkelt referencer og pdf-dokumenter til biblioteket fra en lang række databaser. Referencerne kan brugeren berige med annotationer og tags, så de er nemme at organisere og genfinde. Pdf-dokumenter kan beriges med noter, og man kan tillige lave gule understregninger i teksten.

Det er også muligt at lave referencelister i Word og OpenOffice, og listen af standarder til bibliografiske referencer omfatter over 100 inklusiv de mest brugte standarder.

Mendeley Web
Web-applikationen fungerer som et online socialt netværk, hvor forskerne kan opbygge og udbygge sine netværk/forskningsgrupper samt dele dokumenter med gamle såvel som nye potentielle samarbejdspartnere.

Mendeley bruger WEB 2.0 funktioner til at udvikle sit program. Den har både twitter og blogs. Suppportsiden er interaktiv og i tilgift fremvises hvilke ønsker til udvikling og forbedringer, som Mendeley’s brugere vægter højest. Så kan man blive inspireret eller ånde lettet op over, at andre har de samme problemer eller ønsker til udvikling.

Læs blogindlægget (Scholar Blog) hos KUBIS Videncenter.