Studie- og læsepladser

Du kan frit benytte det store antal studiepladser, som biblioteket stiller til rådighed for forskere og studerende på følgende betjeningssteder.

Københavns Universitetsbibliotek Frederiksberg har 300 siddepladser, hvoraf halvdelen kan indrettes som gruppearbejdspladser efter behov. 15 pladser indgår i stillehjørnet og 24 pladser kan inddrages som stillelæsesal, når der ikke er undervisning.

Derudover udgør 1. sal en stillelæsesal. 33 pladser er indrettet som faste IT-arbejdspladser. 

Københavns Universitetsbibliotek Nord har i alt 456 studiepladser fordelt på 220 stillepladser, 141 gruppepladser, 27 pc-pladser og 68 pladser i lounge-områder. Stillepladserne findes i Den gamle læsesal og i to stillelæsesale i tilknytning til Bogsalens stueetage. Gruppepladserne i Infosalen (salen med vægmalerierne) og i på begge etager i Bogsalen.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek har et studiemiljø med 292 studiepladser. Der er bl.a. 6 book bare grupperum, 4 stille læsesale, specialeskabe, åbne lounge områder, præsentationsrum med mulighed for at videooptage, massagestol, motionscykler der oplader din smartphone med den energi du producerer ved at træde, og selvfølgelig også Digital Social Science Lab, hvor vi arbejder med data og digitale metoder indenfor samfundsvidenskab.

På Campus finder du desuden CSS Studiebibliotek med yderligere 4 book-bare grupperum, 3 læsesale og en avislounge.

NB! Vær opmærksom på at grupperum er for KU-studerende og kun kan bookes med KU-mail.

Københavns Universitetsbibliotek, Søndre Campus har i alt 462 studiepladser fordelt på 103 stillepladser, 22 særlige specialepladser, 224 gruppepladser inkl. 2 grupperum, 25 pc-pladser og 88 pladser i lounge-områder. Stillepladserne og specialepladserne findes på 2. sal.

Det er muligt at reservere en specialeplads med tilhørende skab,  læs mere om reglerne.

Den Sorte Diamant: Læsesal Øst har 142 studiepladser. Læsesal Nord har 99 studiepladser. Derudover er der pladser på Læsesal E/F Vest, samt Forskerlæsesalen og Informationssalen, de åbne studieområder.