10. juni 2008

Hvor ligger hesten begravet?

Af tidl. seniorgartner Kim Greiner

 

Normalt er der interesse for, hvor hunden ligger begravet, men det kan da også være interessant at vide, hvor hesten ligger begravet, og det er faktisk på plænen lige ved Stenhøjen i Haven på Det Biovidenskabelige Fakultet.

Ved sammenlægningen af Landbohøjskolen og Københavns Universitet i 2007 skiftede Landbohøjskolen navn til Det Biovidenskabelige Fakultet. Vores hidtidige logo med kongekronen blev udskiftet med en lille hest, der symboliserer, at Veterinærskolen i 1773 netop blev oprettet, fordi der skulle uddannes dyrlæger, der kunne holde Danmarks hestebestand godt gående. I 1858 flyttede Veterinærskolen sammen med hestestatuen til Frederiksberg, og den dag i dag står statuen i Forhallen i Hovedbygningen på Bülowsvej 17. Hestestatuen er ikke mindre end forarbejdet til rytterstatuen på Amalienborg Slotsplads, og det er den hest, der i relief er vores nye logo sammen med et kornaks. Med hest og kornaks i logoet er vi faktisk dækket godt ind, da fakultetets hovedbeskæftigelse er inden for dyr, planter og ernæring.

Som et særligt fødselsdagsbed var logoet med teksten FREDERIKSBERG CAMPUS 150 ÅR i foråret 2008 begyndt at spire frem og senere blomstre med 2.495 påskeliljer af sorten Tete a Tete. Senere i forsommeren blev logoet tilplantet med sommerblomster, og på den måde var Haven med til at fejre det gamle fakultets 150-årige fødselsdag.

Frederiksberg Campus Logo af blomster