Fakultetets kerneområder 2008
Dyr, etik og velfærd
-
Afvejning af effektivitet, sundhed og velfærd i husdyrbruget.
-
Skadelige bakterier og parasitter i vores produktion hvordan kommer vi dem til livs?
-
Dyremodeller i biomedicinsk forskning kan give viden i arbejdet med menneskets sundhed.
Klima, energi og miljø
-
Halm i benzindunken: Vi kan lave miljøvenlig benzin af planterne på marken.
-
Vi skal beskytte den vigtige naturressource VAND: Hvordan kan jorden rense for pesticider, næringsstoffer og tungmetaller?
-
En by producerer meget affald, som kan genanvendes, så vi kommer tættere på et bæredygtigt samfund.
Skov-, land- og byudvikling
-
By og land skal være i balance med indbyggere, miljø og natur.
-
Friluftsliv i byen: En levende by er vigtig for vores livskvalitet og helbred.
-
Hvordan skal Danmark bruges? Vi skal fordele arealet mellem produktion, bolig og rekreation.
Politik, økonomi og ulande
-
Kan man sætte pris på naturen? Og hvad er mest værd, en spætte eller et svin?
-
International handel, konkurrence og udvikling hvad har det af konsekvenser for producenter og forbrugere?
-
Bæredygtig tilgang til jordbrug, fødevarer og mennesker i ulande.
Fødevarer og sundhed
-
Fødevarevidenskab og kemometri: Lær at analysere mad med matematik.
-
Kost og sundhed: Vores mad kan give os for meget fedt og for dårlige knogler.
-
Smag og duft hvilken rolle spiller aroma i vores mad?
-
Ost og yoghurt: Nyttige bakterier giver lækre mejeriprodukter.
Planter og naturressourcer
-
Fremtidens planter: Modstandsdygtige over for påvirkningerne i naturen, så de giver optimal næring til mennesker og dyr.
-
Miljø og naturressourcer: Skadedyr på planter kan bekæmpes biologisk, så miljøet bliver belastet mindst muligt.
-
Bioimaging: Et vindue til cellernes liv. Med et særligt mikroskop kan man se processerne i den levende plantecelle.
Bioteknologi
-
Gensplejsning: Det nyeste kapitel i planteforædlingens historie.
-
Analyse af indholdsstoffer i planter, jord og fødevarer.
-
Risici og etiske aspekter ved bioteknologi og gensplejsning.