Fakultetets kerneområder 2008

Dyr, etik og velfærd

  • Afvejning af effektivitet, sundhed og velfærd i husdyrbruget.
  • Skadelige bakterier og parasitter i vores produktion hvordan kommer vi dem til livs?
  • Dyremodeller i biomedicinsk forskning kan give viden i arbejdet med menneskets sundhed.

 

 Klima, energi og miljø

  • Halm i benzindunken: Vi kan lave miljøvenlig benzin af planterne på marken.
  • Vi skal beskytte den vigtige naturressource VAND: Hvordan kan jorden rense for pesticider, næringsstoffer og tungmetaller?
  • En by producerer meget affald, som kan genanvendes, så vi kommer tættere på et bæredygtigt samfund.

     

 Skov-, land- og byudvikling

  • By og land skal være i balance med indbyggere, miljø og natur.
  • Friluftsliv i byen: En levende by er vigtig for vores livskvalitet og helbred.
  • Hvordan skal Danmark bruges? Vi skal fordele arealet mellem produktion, bolig og rekreation.

     

 Politik, økonomi og ulande

  • Kan man sætte pris på naturen? Og hvad er mest værd, en spætte eller et svin?
  • International handel, konkurrence og udvikling hvad har det af konsekvenser for producenter og forbrugere?
  • Bæredygtig tilgang til jordbrug, fødevarer og mennesker i ulande.

     

 Fødevarer og sundhed

  • Fødevarevidenskab og kemometri: Lær at analysere mad med matematik.
  • Kost og sundhed: Vores mad kan give os for meget fedt og for dårlige knogler.
  • Smag og duft hvilken rolle spiller aroma i vores mad?
  • Ost og yoghurt: Nyttige bakterier giver lækre mejeriprodukter.

     

 Planter og naturressourcer

  • Fremtidens planter: Modstandsdygtige over for påvirkningerne i naturen, så de giver optimal næring til mennesker og dyr.
  • Miljø og naturressourcer: Skadedyr på planter kan bekæmpes biologisk, så miljøet bliver belastet mindst muligt.
  • Bioimaging: Et vindue til cellernes liv. Med et særligt mikroskop kan man se processerne i den levende plantecelle.

     

 Bioteknologi

  • Gensplejsning: Det nyeste kapitel i planteforædlingens historie.
  • Analyse af indholdsstoffer i planter, jord og fødevarer.
  • Risici og etiske aspekter ved bioteknologi og gensplejsning.