Nye veje i kampen mod madspild

Nye veje i kampen mod madspild

Danske husholdninger producerer årligt 235.000 tons madspild. Det er spild af penge og ressourcer. Så hvad gør vi? 
Med afsæt i et tværfagligt forskningsprojekt sætter vi fokus på forbrugernes rolle i kampen mod madspild.

Danske husholdninger producerer årligt 235.000 tons madspild. Det er spild af penge og ressourcer. Så hvad gør vi? Med afsæt i et tværfagligt forskningsprojekt sætter vi fokus på forbrugernes rolle i kampen mod madspild.

Danske husstande producerer årligt 235.000 tons madspild. Det er ikke nogen god idé – hverken for det enkelte husholdningsregnskab, forbrugersamvittigheden eller vores samlede træk på Jordens ressourcer. Noget må gøres. Men hvad? Netop det spørgsmål stiller vi til dette arrangement, med fokus på forbrugernes rolle i kampen mod madspild.

Arrangement byder på en række oplæg, der tager udgangspunkt i forskningsprojektet ”Bekæmpelse af madspild – samspil mellem værdier, valg og vaner”, som er et samarbejde mellem forskere fra det Humanistiske Fakultet, det Juridiske Fakultet og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet samt Forbrugerrådet Tænk, FødevareBanken, Stop Spild Lokalt og Salling Group.

Oplæggene tager udgangspunkt i projektets nye rapport ”Det er på tide vi taler om madspild” der er baseret på en spørgeskemaundersøgelse med mere end 1.900 deltagere. Rapporten peger på at vi bliver nødt til at tale mere – og tydeligere – om begreberne ”ansvar”, ”regnskab” og ”synlighed”, hvis vi gerne vil nedbringe mængden af madspild hos danske forbrugere.

Programmet afsluttes med en samtale mellem aktører på madspildsområdet, deltagerne i projektet og publikum. Efter det officielle program, vil der være reception og mulighed for at fortsætte samtalen om madspild i mere uformelle rammer med alle deltagere i projektet.

Dørene åbner kl. 12.30 og arrangementet begynder kl. 13.00. Arrangementet slutter kl. 16.