Udstillinger og Kunst på Biblioteket

Foruden den løbende udstilling har vi kunst flere forskellige steder i biblioteket.

TekstplancheDen løbende udstilling "Tekstplancer" viser nogen af vores gamle plancher. De har været brugt i undervisningen gennem tiden for at formidle viden om dyr, sygdom, forsøg, produktion og meget andet og er fine eksempler på datavisualisering via plancher. 

Vild og Tæmmet

I stueetagen har vi også udstillingen "Vild og tæmmet", som er sat op af De Veterinære Samlinger. Den kigger på livet som vildt dyr i fangenskab. Mange af præparaterne i samlingen stammer fra dyrlæge Erik Eriksens karriere på Landbohøjskolen og i Zoologisk Have.

Lin Utzon

Indgangspartiet blev dekoreret af Lin Utzon i 1994 til bibliotekets åbning

Beslaglæren

I stueetagen har vi på væggen, længst fra indgangen, hængende en illustration, som indleder kapitlet om Beslaglæren i det fornemme folioværk Cours d'hippiatrique ou Traité complet de la medédine des Chevaux, 1772 af Philippe-Étienne de la Fosse (1738-1820). Bogen er rigt illustreret - især med mange spektakulære farvetavler

Erik Lemcke - Luna

På gulvet ved skranken står Erik Lemckes skulptur, Luna

Abildgaards KastetøjAbildgaards Kastetøj

Når heste skulle opereres, måtte dyrlægen først kaste dem i et såkaldt kastetøj, således at de lå ned og var fikserede. Et af disse kastetøj blev udviklet af veterinærskolens grundlægger, Peter Christian Abildgaard (1740-1801) og efterfølgende opkaldt efter ham. I årene omkring år 1800 blev der på foranledning af Abildgaard undervist i brug af kastetøj. Helt frem til 1962 blev dyrlæge-studerende undervist i brug af Abildgaards kastetøj, hvorefter metoden efterhånden blev erstattet af bedøvelsesmidler - også kaldet for kemisk kastning. Om baggrunden for Abildgaards opfindelse af kastetøjet vides ret lidt. Det kan være en original konstruktion, eller det kan have været et eksisterende kastetøj, som Abildgaard blot har videreudviklet. Kastetøjet er det eneste dyrlægeinstrument, som Abildgaard har lagt navn til. I udlandet er dette kastetøj også kendt, hvor det i adskillige lærebøger bliver kaldt for det danske kastetøj.