Studie- og læsepladser

Du kan frit benytte det store antal studiepladser, som biblioteket stiller til rådighed for forskere og studerende på følgende betjeningssteder.

Københavns Universitetsbibliotek Frederiksberg har 346 siddepladser. Heraf 48 pladser i stillelæsesal samt 53 pladser i stilleområder, 30 pladser i undervisningslokale, som kan bruges, når der ikke er undervisning, 36 pladser i loungeområder og seks faste PC – pladser til brug for personer der er ansat eller studerende på KU.

Stilleområderne og stillelæsesalen findes på første sal.

Københavns Universitetsbibliotek Nord har 400 varierende studiepladser. Der er 196 stillepladser, 141 gruppepladser, 14 computer-pladser, og 4 bookbare grupperum. Stillepladserne findes i Den Gamle Læsesal og i to stillelæsesale i tilknytning til Studiesalens stueetage. Gruppepladserne er i Andreas Friis-salen (salen med vægmalerierne) og på begge etager i Studiesalen.

Endvidere kan du finde studie- og læsepladser på institutbibliotekerne for Idræt og Ernæring, Matematik og Niels Bohr.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek har et studiemiljø med knap 300 studiepladser. Der er bl.a. 5 book-bare grupperum, 4 stille læsesale, specialeskabe, åbne lounge områder, gårdhave, massagestol, studenterkøkken og selvfølgelig også KUB Datalab, hvor vi arbejder med data og digitale metoder indenfor samfundsvidenskab.

NB! Vær opmærksom på at grupperum er for KU-studerende og kun kan bookes med KU-mail.

Københavns Universitetsbibliotek, Søndre Campus har i alt 462 studiepladser fordelt på 103 stillepladser, 22 særlige specialepladser, 224 gruppepladser inkl. 3 book-bare grupperum, 25 pc-pladser og 88 pladser i lounge-områder. Stillepladserne og specialepladserne findes på 2. sal.
Det er muligt at reservere en specialeplads med tilhørende skab ved henvendelse på campusbiblioteket. Husk at medbringe legitimation og specialekontrakt.

Den Sorte Diamant: Læsesal Øst har 142 studiepladser. Læsesal Nord har 99 studiepladser. Derudover er der pladser på Læsesal E/F Vest, samt Forskerlæsesalen og Informationssalen, de åbne studieområder.