Kunsten i huset

vibeke mencke
Vibeke Mencke Nielsen (1997)

Vibeke Mencke Nielsens En stele for viden og formidling er placeret  udenfor bibliotekets hovedindgang. Værket er udformet i glas, med sorte geometriske figurer og blå streger og er 21 meter højt. Læs mere om stelens tilblivelse i en artikel af Gertrud Købke Sutton, "En stele som symbol på formidling og viden." Information, 10. okt. 1997.

andersen
mea
Martin Erik Andersen (2009)

Martin Erik Andersens monumentale, navnløse værk er skabt med inspiration fra Ardabiltæppet, som er et berømt klassisk persisk tæppe fra 1500-tallet. Læs mere og se billeder af værket og af tilblivelsen af værket på Vores.kunst.dk (Statens Kunstfond).
Begge værker er skabt specielt til campusbiblioteket.

pushkina
Alexej Leonovs buste af Aleksandr Puškin

Det Kgl. Bibliotek modtog i 2017 en donation fra den russiske fond "Dialog mellem kulturer-En verden" via Den Russiske Ambassade og Russisk Center for Videnskab og Kultur i København. Det drejer sig om en buste af Ruslands nationaldigter Aleksandr Puškin (1799-1837). Puškin regnes som Ruslands største digter gennem tiderne, og han nåede inden han i en alder af blot 37 år blev dræbt i en duel, at sætte standarden for flere genrer inden for russisk litteratur. Især med sine digte bidrog han til at modernisere det russiske sprog. Med gaven ønsker Rusland at styrke de mangeårige kulturelle og videnskabelige forbindelser med Danmark. I efteråret 2016 modtog Danmarks Tekniske Universitet i samme ånd en buste af den første mand i rummet Jurij Gagarin. Busten blev afsløret på Puškins 218 års fødselsdag, den 6. juni 2017. Den er placeret i bibliotekets lounge i stueetagen.