Kunsten i huset

Vibeke Mencke Nielsen (1997).

Vibeke Mencke Nielsens En stele for viden og formidling er placeret  udenfor bibliotekets hovedindgang. Værket er udformet i glas, med sorte geometriske figurer og blå streger og er 21 meter højt. Læs mere om stelens tilblivelse i en artikel af Gertrud Købke Sutton, "En stele som symbol på formidling af viden." Information, 10. okt. 1997.

Martin Erik Andersen (2009).

Martin Erik Andersens monumentale, navnløse værk er skabt med inspiration fra Ardabiltæppet, som er et berømt klassisk persisk tæppe fra 1500-tallet. Læs mere og se billeder af værket og af tilblivelsen af værket på Vores.kunst.dk (Statens Kunstfond).
Begge værker er skabt specielt til campusbiblioteket.

Alexej Leonovs buste af Aleksandr Puškin.

Det Kgl. Bibliotek modtog i 2017 en donation fra den russiske fond "Dialog mellem kulturer-En verden" via Den Russiske Ambassade og Russisk Center for Videnskab og Kultur i København. Det drejer sig om en buste af Ruslands nationaldigter Aleksandr Puškin (1799-1837). Busten blev afsløret på Puškins 218 års fødselsdag, den 6. juni 2017. Den er placeret i bibliotekets lounge i stueetagen.

Jazz Ambassadors

Et udvalg af billeder fra udstillingen "Jazz Ambasadors" er doneret af Den Amerikanske Ambassade i Danmark i 2012. Billederne kan ses i loungeområdet i stueetagen.