A-Å om biblioteket
Campusbibliotekets hovedindgang ligger i niveau med gadeplan. Der findes desuden elevator i huset samt handicaptoilet på hver etage. Der er handicapparkering ved bibliotekets østlige ende. Biblioteket er åbent for alle.
Er du gået i stå med opgaven? Du kan få hjælp til litteratursøgning hos en informationsspecialist. Læs mere på vores kursusside.
Bogstafetten går på omgang blandt forskere og undervisere på Søndre Campus. Besøg Bogstafettens side og gå på opdagelse i de kommenterede værklister. Her finder du de nuværende og tidligere stafetholderes veloplagte og personlige anbefalinger til gode læseoplevelser. Bogstafetten går normalt på omgang et par gange om året hvilket fejres med en lille reception. Kontakt
Bøger til hjemlån:
- De seneste 5 år af KUB-samlingen står i stueetagen ordnet efter løbenummer. Ældre titler skal bestilles i bibliotekssystemet. KUB-samlingen består af bøger fra HUM og JUR, samt bøger fra ITU fra og med juni 2020.
- Desuden står en samling af bøger fra biblioteket på det tidligere Institut for Informationsvidenskab, INF - nu en del af Institut for Kommunikation - opstillet separat i stueetagen.
Håndbogssamlingen:
Bibliotekets håndbogssamling står på henholdsvis 1. og 2. sal.
Oversigt over samlingen 1. sal
Oversigt over samlingen 2. sal
JUR tidsskrifter:
Seneste nummer af JUR trykte tidsskrifter er sat frem i stueetagen (loungen).
Tidligere numre af JUR tidsskrifter og domssamlinger står opstillet på 1. sal i JUR afdelingen.
HUM tidsskrifter:
Seneste nummer af HUM trykte tidsskrifter er sat frem i stueetagen (loungen). På 1. sal står yderligere et par årgange opstillet. Resten af beholdningen kan man bestille i bibliotekssystemet. Tidsskrifter på magasin er til hjemlån.
KVINFO samlingen:
En samling af håndbøger, tidsskrifter og grå litteratur fra det tidligere KVINFO bibliotek er opstillet i stueetagen.
Se desuden under Semesterhylder og Specialer nedenfor.
På 2. sal er der 3 gruppearbejdsrum, som kan reserveres her
Vi tilbyder tre særlige fysiske studiemiljøer for studerende, individuelt eller i grupper, eller for ansatte, som er interesseret i at integrere teknologien i forskning og undervisning. Mere om KUB Datalab ...
Læs mere om:
- Vibeke Mencke Nielsens En stele for viden og formidling.
- Martin Erik Andersens monumentale parafrase over Ardabiltæppet.
- Alexej Leonovs buste af Aleksandr Puškin.
- Biblioteksbygningen.
Biblioteket tilbyder en række kurser i informationssøgning og referencehåndtering. I nogle af kurserne indgår også vejledning i akademisk skrivning og brug af litteraturhenvisninger. Kurserne kan bestilles på bibliotekets kursusside. Her kan man også bestille kurser i Zotero. Tjek desuden vores kalender for udbudte kurser og workshops.
liT.house er bibliotekets kulturelle forum og et mødested med højt til loftet, hvor du kan træffe andre studerende og undervisere end dem, du møder til dagligt på dit fag. Bag liT.house står en gruppe af campusbibliotekets ansatte, som hvert semester udarbejder et program, der typisk indeholder paneldiskussioner, foredrag og udstillinger. Læs mere
liT.house huser også Specialistklassen, som afholdes to gange hvert semester. I Specialistklassen præsenterer tre nyuddannede kandidater med forskellig faglig baggrund deres specialer. Arrangementet afholdes i samarbejde med HUM-rådet. Er du selv ved at skrive speciale og kunne du tænke dig at præsentere resultaterne af dit arbejde, så skriv til os på Facebook eller snak med en af bibliotekarerne i skranken på KUB Sdr. Campus eller på dit lokale institutbibliotek. Alle typer af specialeemner er velkomne.
Læsepladser:
Biblioteket har i alt 462 studie- og læsepladser fordelt på alle etager, samt et antal brugerpc'er på hver etage. Hele 2. sal er stillelæsesal.
Specialelæsepladser:
Der findes 22 læsepladser for specialestuderende på 2. sal. Det er muligt at bestille en specialeplads i bibliotekssystemet. Bestillingen gælder både et specialeskab og en specialeplads for 6 mdr.
Husk at medbringe godkendt specialekontrakt ved afhentning af specialepladsen.
På 1. sal står en massagestol til fri afbenyttelse.
Der er adgang til basen Mediestream fra en stationær computer i stueetagen. Det er samtidig det eneste sted på campus med fuld adgang til alle danske avisarkiver.
Det er muligt at reservere Mediestream computeren her. En reservation inkluderer som udgangspunkt ikke vejledning i brug af databasen.
På 2. sal ved specialepladserne kan man få sig et hvil på en daybed i den lille afsides niche Pausen.
Der findes 3 printere i stueetagen, som fungerer til print/kopi og skanning. Læs mere på siden Print og kopi. Der findes desuden en gratis bogskanner i printerområdet i stueetagen.
JUR semesterhylder står i JUR afdelingen på 1. sal i biblioteket.
IT-Bibliotekets semesterhylder er opstillet i stueetagen i forbindelse med den faste udlånssamling.
HUM semesterhylder findes på de fleste institutbiblioteker.
Der findes et antal skabe på hver etage i biblioteket, og det er gratis at låne et skab for 2 måneder ad gangen. Specialestuderende kan låne særlige 'specialeskabe' i 6 måneder ad gangen ved fremvisning af specialekontrakt. Skabene kan lånes ved henvendelse i skranken.
HUM specialer årgang 2015 og 2016 står på åbne hylder i stueetagen på biblioteket ved printerområdet. Specialer fra før 2015 er flyttet til magasin og skal bestilles gennem bibliotekssystemet.
JUR specialer: alle JUR specialer skal bestilles gennem bibliotekssystemet.
Bliv en del af de mere end 10.000 studerende i København, der forsøder studietiden med kultur- og kunstoplevelser i Den Sorte Diamant. KUB og Det Kgl. Bibliotek tilbyder studerende på videregående uddannelser rabatter, særtilbud og gratis særarrangementer i Diamanten. Forfattersamtaler, fotoudstillinger, klassiske koncerter og meget mere – fra Knud Romer til Hillary Clinton. Læs mere på students.only.dk
Bibliotekets study hub er et hyggeligt område i stueetagen, som kan bookes af læsegrupper eller til afholdelse af workshops. Aktiviteterne i study hub'en er primært studenterdrevne. Kontakt kmiv@kb.dk for booking af hub'en.
Der er gratis netopkobling overalt. Vælg KB-Guest (login og password: readbooks) eller Eduroam.
Der findes desuden et antal publikumspc'er fordelt på alle 3 etager.