Biblioteket A-Å

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedindgangen til Biblioteket findes på Dyrlægevej 10, i det hjørne der vender ind mod Campus
Handicapparkering findes uden for hovedindgangen.
Der er elevator i bygningen og handicaptoilet på hver etage. På handicaptoilettet på første sal, findes der puslebord.
Biblioteket er et offentligt bibliotek.

Vær opmærksom på, at hvis du ikke har et KU-Kort er der kun adgang til biblioteket mandag-fredag 10-16.
Se mere om vores åbningstider

Hold kortet på boksen til venstre for døren og indtast din pinkode.

Find din KU-Pinkode: Log ind på KUNet -> gå til selvbetjening -> Mine data -> Vis eller skift Pinkode. Følg vejledningen.

 

Afhentning af bøgerHar du reserveret en bog, vil du modtage en e-mail, når bogen står klar til dig.
I den mail er der et nummer - f.eks. 2-33 hvor 2 er den dato, hvor bogen er blevet sat på ventehylde og 33 er et løbenummer.

Du skal derfor finde den hvide gruppe der hedder 2 (de vil ikke være opstillet i datoorden) og derefter finder nr. 33 (de er opstillet kronologisk).

Husk at udlåne bogen på selvbetjeningsmaskinen, der står ved pillen for enden af afhentningsreolen.

Afhentingsreolen finder du bag skranken ved elevatoren.

 

 

 

Er du Speciale- eller Ph.D studerende og er du gået i stå med opgaven? Du kan få hjælp til litteratursøgning,  hos en informationsspecialist.

 

 

Bogsamling

Bibliotekets bøger 1993- er opstillet i underetagen (A-L).

Her kan man orientere sig i, hvilke bøger biblioteket p.t. har hjemme indenfor en række brede emnegrupper.
Der er 12 hovedgrupper – hver markeret med et bogstav og en farve. Hovedgrupperne er inddelt i undergrupper – hver markeret med et tal. Bøgerne i hver gruppe er opstillet alfabetisk efter titel – markeret med de 4 første bogstaver i titlen.

Bogopstilling

                             

Hent oversigt over opstilling af bøger (pdf)

Bøgerne er placeret i den mest specifikke undergruppe. Bøger om overordnede emner eller om flere emner er placeret i de første, mere generelle undergrupper i hovedgruppen.

Bøger har kun én opstillingssignatur – som svarer til dét sted på hylden, hvor de er placeret.

Derfor skal emnesøgninger altid foretages i bibliotekets katalog, hvor bøger er forsynet med emnegrupper og emneord. Det giver mulighed for at finde flere bøger, som omhandler relevante emner fra andre opstillingsgrupper og udlånte bøger. Bøger, som er udlånt, er i beholdningsbilledet i markeret med en afleveringsdato. Disse bøger kan reserveres.

Bøger før 1993 er opstillet i lukket magasin og kan kun ses, hvis man bestiller dem i soeg.kb.dk

Tidsskrifter

Tidsskrifterne er alle i lukket magasin. Ved bestilling af hele hæfter gøres som ved bøger.
Bestilles en artikel vil den blive sendt i elektronisk form med e-mail, hvis den ikke allerede ligger online. Husk at angive så mange oplysninger, vol, nr, år, sidetal etc. som muligt.

 

 

 

 

Er du ansat på SCIENCE og mangler din publikation i CURIS - så send en webformular til vores CURIS team

 

Er der bøger, som du synes, vi mangler og bør købe til biblioteket?

Bogindkøb

Send os et forslag til, hvad du mener, vi bør købe til biblioteket, så vurderer vi, om bogen skal købes.

Blanket for brugere tilknyttet Københavns Universitet.

Eller du kan forsøge at få biblioteket til at låne den til dig fra et andet bibliotek ved at bruge knappen Fandt du ikke hvad du søgte? i vores bibliotekssystem.

 

Du kan nu hente Ordbogen.com som program til din computer eller smartphone via Det Kgl. Biblioteks licens.

Som studerende eller ansat på Københavns Universitet har du nu mulighed for at anvende ordbøgerne offline.

Du skal være koblet på Det Kgl. Biblioteks bibliotekssystem, når du henter ordbogsprogrammet første gang.

  • Gå ind på ordbogen.com
  • Klik på 'Hent Ordbogsprogrammer'
  • Du skal logge på via WAYF og dit KU-login
  • Herefter kan du åbne ordbogen på din computer, både når du er online og offline

Har du ikke brugt ordbogen inden for et halvt år, udløber licensen på din computer. Så er du nødt til at starte programmet op, mens du befinder dig på universitetets netværk, for at genaktivere licensen.​

 

 

På KUB Frederiksberg holder vi kurser i Mendeley og litteratursøgning, men vi samarbejder med KUB Nord om afholdelsen af kurser, som Endnote, Datalab, Litteratursøgning og andet.

På vores kursuskalender kan du se og tilmelde dig de forskellige kurser på hele KU - det er ligegyldigt hvilket fakultet du vælger.

 

 

Vejledning til Det Kgl. Biblioteks bibliotekssystem (Video) Har du problemer med at søge i vore biblioteksdatabase, så prøv at se denne video. 

Fagsider og databaser - her finder du vores fagsider til fag på SUND og SCIENCE, samt link til de forskellige databaser vi bruger. Når du går denne vej, får du fjernadgang til databaserne.

Guide til litteratursøgning, Dette er en omfattende guide, hvor du kan få hjælp til søgeord, søgeteknik, databasevalg og meget andet.

 

 

Printer

Der findes fire printere på biblioteket - to i stueetagen, en i kælderen og en på første sal. De kan alle både printe, kopiere og skanne. For at printe eller kopiere skal du være enten ansat eller studerende på Københavns Universitet. Printning og kopiering koster penge, mens skanning er gratis.
Desuden findes en bogskanner i kælderen, som er gratis at bruge.

Du kan printe på alle KUprintere fra din egen computer med KU webprint.

    Læs mere på siden Print, Kopi og Skan.

     

     

    Mendeley.  På KUB Frederiksberg underviser vi i Mendeley. Mendeley er et referencehåndteringsprogram, du kan bruge, når du skal lave en referenceliste i en opgave eller artikel. Her kan du finde hjælp til brug af programmet og emailadresser på underviserne.

    Kildekritik. At tænke kildekritisk er en væsentlig del af akademisk læsning og skrivning.
    Her finder du en bl.a. ganske kort opsummering af fire nøglekriterier til vurdering af kilder.

    Citering. En kildehenvisning kaldes også for en reference, en litteraturhenvisning, en citation m.m.. Kilderne kan være tekster, billeder, videoer, statistik, data, interviews osv. Hvad enten det er et citat, en forfatters ord omskrevet med egne ord (en parafrase) eller et referat, skal du kildehenvise, så den der læser til enhver tid kan genfinde de kilder, du har brugt og hermed kan finde ud af på hvilken baggrund du har lavet dine konklusioner.

    Plagiering - Du kan undgå plagiering ved altid at henvise korrekt til de kilder du anvender i dine opgaver, rapporter mv. På KU tager man snyd meget seriøst.  Hvis en studerende bliver taget i snyd, vil det blive rapporteret til dekanen, som med en indstilling videresender sagen til rektor. Det kan få alvorlige konsekvenser for den enkelte.

     

     

     

     

    Spørg biblioteket

    Har du brug for at spørge os om noget, så kan du kontakte os via denne formular.

     

     

    Bliv en del af de mere end 10.000 studerende i København, der forsøder studietiden med kultur- og kunstoplevelser i Den Sorte Diamant. KUB og Det Kgl. Bibliotek tilbyder studerende på videregående uddannelser rabatter, særtilbud og gratis særarrangementer i Diamanten. Forfattersamtaler, fotoudstillinger, klassiske koncerter og meget mere – fra Knud Romer til Hillary Clinton. Læs mere på students.only.dk.

     

     

    Du kan frit benytte det store antal studiepladser, som biblioteket stiller til rådighed for forskere og studerende på følgende betjeningssteder.

    Københavns Universitetsbibliotek Frederiksberg har 346 siddepladser. Heraf 48 pladser i stillelæsesal samt 53 pladser i stilleområder, 30 pladser i undervisningslokale, som kan bruges, når der ikke er undervisning, 36 pladser i loungeområder og seks faste PC – pladser til brug for personer der er ansat eller studerende på KU.

    Stilleområderne og stillelæsesalen findes på første sal.

    Københavns Universitetsbibliotek Nord har 400 varierende studiepladser. Der er 196 stillepladser, 141 gruppepladser, 14 computer-pladser, og 4 bookbare grupperum. Stillepladserne findes i Den Gamle Læsesal og i to stillelæsesale i tilknytning til Studiesalens stueetage. Gruppepladserne er i Andreas Friis-salen (salen med vægmalerierne) og på begge etager i Studiesalen.

    Endvidere kan du finde studie- og læsepladser på institutbibliotekerne for Idræt og Ernæring, Matematik og Niels Bohr.

    Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek har et studiemiljø med 292 studiepladser. Der er bl.a. 6 book-bare grupperum, 4 stille læsesale, specialeskabe, åbne lounge områder, præsentationsrum med mulighed for at videooptage, massagestol, motionscykler der oplader din smartphone med den energi du producerer ved at træde, og selvfølgelig også Digital Social Science Lab, hvor vi arbejder med data og digitale metoder indenfor samfundsvidenskab.

    NB! Vær opmærksom på at grupperum er for KU-studerende og kun kan bookes med KU-mail.

    Københavns Universitetsbibliotek, Søndre Campus har i alt 462 studiepladser fordelt på 103 stillepladser, 22 særlige specialepladser, 224 gruppepladser inkl. 3 book-bare grupperum, 25 pc-pladser og 88 pladser i lounge-områder. Stillepladserne og specialepladserne findes på 2. sal.
    Det er muligt at reservere en specialeplads med tilhørende skab ved henvendelse på campusbiblioteket. Husk at medbringe legitimation og specialekontrakt.

    Den Sorte Diamant: Læsesal Øst har 142 studiepladser. Læsesal Nord har 99 studiepladser. Derudover er der pladser på Læsesal E/F Vest, samt Forskerlæsesalen og Informationssalen, de åbne studieområder. 

     

     

    Garderobeskabe

    I kælderen under trappen har vi 60 studieskabe, som gratis kan lånes i to måneder. Du kan få fat på et skab, ved at henvende dig i skranken.

     

     

    Vi har løbende udstillinger på biblioteket. Lige nu udstiller vi gamle tekstplancher fra Landbohøjskolen.

    Desuden har vi rundt omkring i biblioteket opstillet diverse kunst.

     

     

     

     

     

    Der er gratis netopkobling overalt. Vælg KU-Guest eller Eduroam.